Поліція піймала викрадача скутера

25.06.2020

До поліції із заявою про викрадення скутера звернувся 24-річний житель Конотопа. Юнак розповів: він приїздив у гості до товариша, який проживає в одному із сіл району, і саме там незнайомий йому чоловік викрав залишеного у дворі друга «залізного коня».

Розшуковці, опитавши ймовірних свідків із числа місцевих жителів та, провівши ряд оперативних заходів, відновили перебіг подій того дня практично похвилинно.

Виявилося, що молодий чоловік і справді приїздив у гості до свого друга, який проживає разом із батьками, на своєму скутері. Залишивши моторолер на подвір’ї під наглядом літнього власника садиби, заявник із другом пішли у справах. Тим часом до господаря прийшов знайомий, з яким вони домовилися про купівлю автомобіля. Побачивши двоколісник, візитер раптово змінив свої наміри і став просити покататися, мовляв, хоче оцінити ходові якості такого транспорту. Попри всі пояснення чоловіка, що байк не продається і взагалі належить третій особі, гість так наполягав у своєму проханні, що таки домігся дозволу на тест-драйв.

Як з‘ясувалось у подальшому, позичальник взагалі-то й не планував повертати скутер — залишив собі задля власного користування.

Однак такому розвитку подій завадили правоохоронці, які кваліфікували дії чоловіка як незаконне заволодіння транспортним засобом, і відкрили за ч. 1 ст. 289 КК України кримінальне провадження. Поліцейські вилучили мототранспорт і помістили на спецмайданчик, де він буде зберігатися до завершення слідчих дій.

Що ж стосується зловмисника, то йому за вчинене загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: