На Сумщині затримали подружжя наркодилерів

26.06.2020

Прокуратурою Сумської області спільно з Управлінням протидії наркозлочинності Нацполіції припинено діяльність чоловіка та жінки, які займались незаконним обігом психотропних речовин (ч. 1 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 35-річний чоловік та його 36-річна цивільна дружина організували незаконний збут амфетаміну наркозалежним особам у м. Конотоп. Психотропну речовину подружжя виготовляло за місце свого проживання в одній із квартир багатоповерхівки. Далі підшукували через знайомих покупців, яким реалізовували психотропи. Зокрема задокументовано факт продажу чоловіком відповідній особі 5 г амфетаміну за 3 тис грн. У свою чергу жінка реалізувала 0,1 г за 400 грн.

У п’ятницю, 26 червня 2020 року, правоохоронці за оперативного супроводу спецпідрозділу «КОРД» у гаражі та за місцем проживання наркоділків провели санкціоновані обшуки, під час яких виявили та вилучили обладнання для виготовлення психотропів, інгредієнти та порошкоподібну речовину у великій кількості.

На даний час прокурор погодив наркоділерам повідомлення підозру, водночас вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Всі вилучені речовини будуть направлені на експертне дослідження.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: