У Сумах відкрилася виставка кролевецьких рушників

26.06.2020

У Сумському обласному художньому музеї ім. Никанора Онацького відкрито виставку «КРОЛЕВЕЦЬКІ РУШНИКИ – ТАЇНА ЩИРОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ДУШІ», яка представляє рушникову колекцію Сумщини ХІХ — початку ХХ століть з фондів музею. Виставка демонструє унікальні грані візерункового ремізно-переборного ткацтва, що на світових теренах є неповторним творчим скарбом України.

«Це свого роду ключ до пізнання української нації, осягнення її самобутнього внутрішнього світу, неповторної нематеріальної культурної спадщини. Це і своєрідні орнаментальні «літописи», адресовані сучасникам й майбутнім поколінням», – зазначила начальник управління культури Сумської обласної державної адміністрації, заслужений працівник культури України Олена МЕЛЬНИК у передмові щойно виданого презентаційного наукового альбому-каталогу Кролевецьких рушників з колекції музею.

Виставку представлено в рамках обласної програми «Розвитку, збереження та відродження традиційного мистецтва та художніх промислів», що вивчають та популяризують різні види народних ремесел нашого краю, представлено виставку.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: