На Сумщині за тиждень лабораторний центр провів 1770 досліджень на коронавірус

26.06.2020

За добу зразків для тестування з області надходить більше, ніж Сумський обласний лабораторний центр може проаналізувати. Про це розповів заступник директора центру Михайло Мацюк.

За тиждень лабораторний центр провів 1770 досліджень. Максимальна кількість досліджень, які можуть проводити на день, — 300. Усе, що не встигають, переносять на наступний день, передає Суспільне.

Лабораторія Держпродспоживслужби могла б розвантажити роботу центру, є необхідне обладнання, працівники пройшли навчання, але немає тест-систем, розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталій Моісеєнко.

«Ті тести, які нам були надані, вони не підійшли саме до нашого приладу. Чекаємо зараз тестів з Китаю. Якщо вони підійдуть, то ми вдвічі-втричі зможемо збільшити кількість досліджень», — повідомив посадовець.

З огляду на перевантаженість лабораторії, епідеміологи радять лікарням для планових госпіталізацій хворих (окрім оперативного втручання та онкологіїї) запровадити ІФА-тестування.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: