Сумщина відзначилася на конкурсі шкільних малюнків «Мої права»

30.06.2020

За інформацією організаторів конкурсу, у цьому році було подано 9731 конкурсну роботу від 9185 конкурсантів. Допущено до участі в конкурсі було 9317 робіт. Лідерами за кількістю надісланих робіт стали Вінницька, Донецька, Київська, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Рівненська області та м. Київ

Можна сміливо сказати, що це один із наймаштабніших громадських проектів у сфері правової освіти дітей. Географія робіт охоплює всі регіони України – представлені як великі міста, так і маленькі села. Серед поданих робіт 47% склали роботи дітей до 10 років, 40% – роботи дітей від 11 до 14 років та 13%  – роботи дітей від 15 до 18 років (59% із них – від міської учнівської молоді та 41% – від дітей, що проживають у сільській місцевості).

Враховуючи запроваджені Урядом карантинні заходи та з метою недопущення додаткових ризиків для учасників, організаторами конкурсу прийнято рішення привітати дітей дистанційно – дипломи, подяки та цінні подарунки будуть надіслані кур’єрської службою.

Довідково. Організаторами Конкурсу виступили: Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення разом з Координаційною радою молодих юристів України, Благодійним фондом «Об’єднання світових культур», Українською молодіжною правничою асамблеєю, за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили ДЕНІСОВОЇ, Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи КУЛЕБИ, за участі Офісу Ради Європи в Україні та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

Результати Конкурсу за посиланням

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: