Ленд-арт симпозіум «Простір покордоння» – ще один туристичний магніт Сумщини

30.06.2020

Мистецька агенція «Простір покордоння» та Сумська облдержадміністрація репрезентують ленд-арт симпозіум «Простір покордоння», що цього року готуються провести в іншому форматі, обумовленому карантином.

Перший і наймасштабніший в Україні мистецький проєкт «Простір покордоння» з 1997 року проходив у мальовничій місцевості поблизу села Могриця Сумського району, на крейдяному плато неподалік скіфського та давньослов’янського городищ.

Цього року XXIII симпозіум також об’єднає у творчій співпраці митців різних поколінь з різних регіонів у рамках одного простору та надасть можливість і поштовх до реалізації ідей сучасного українського мистецтва довкілля.

Довідково.

Сумський ленд-арт симпозіум «Простір покордоння» – ініціатива, яка вже 23 роки розвиває мистецтво довкілля й вважається справжньою столицею ленд-арту в Україні.

Симпозіум об’єднує авторів з різних куточків країни – Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Ужгорода, Вінниці, Запоріжжя, Миколаєва, Чернігова, Чернівців і Сум. Відомі майстри ленд-арту й творча студентська молодь візуально організовують ландшафт, воду, повітря, вогонь у певні середовища й ситуації довкілля, пропонуючи свіжі ідеї та мистецькі рішення. Таким чином, за час проведення симпозіуму створюється близько 60-70 унікальних робіт — від перформансів, фото-, відео- та камерних «лабораторних» експериментів до масштабних монументальних об’єктів.

Перший в Україні Могрицький ленд-арт симпозіум об’єднав провідних митців мистецтва довкілля і дав поштовх для виникнення в інших регіонах подібних заходів («Шешори» у Карпатах, «Аплікація духу» – Вінниця, «Хортиця» – Запоріжжя, «Весняний вітер» – Київ, «Трипільське коло» – Київщина, на кордоні з Польщею на Львівщині – фестиваль «Фортмісія»).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: