Глухів прибирають від зарослів часів дистанційного управління

01.07.2020

Ті, хто проживають у Глухові або часто сюди приїжджають, помітили, як за декілька останніх років місто перетворилося на якусь сіру зону. То кущі виросли в людський зріст, то плитка відпала з цеглою та висить шматками, то лавки розвалились вщент, то купи сміття завелися. Некошене, нефарбоване місто справляло гнітюче враження, пише nedelya.info.

Воно і не дивно, бо той, хто начебто мав опікуватися порядком у Глухові, давно умив руки. Півтора роки мер Мішель не ставав до роботи, управляв містом, як сам зізнавався, дистанційно. Результат – у всіх на очах.

Як наголосив секретар Глухівської міської ради Юрій Бурлака на одній з апаратних нарад, наводити елементарний лад – спільна справа, за нас це не зробить ніхто. Нагадав про відповідальність власників будівель, попросив не лінуватись комунальників. І повернув практику так званих чистих четвергів. Звісно, у період карантину це не можуть бути повноцінні загальноміські суботники, тож почали з себе: працівники управлінь та відділів міськради стали власноруч наводити лоск на закріплених територіях.

Зокрема, минулого тижня робочий десант висадився в мі­ському парку відпочинку. Там колишній танцювальний майданчик так поріс кущами та занепав, що повз страшно ходити. Якщо раніше тут займалась молодь, проводились тренування, то зараз – просто жах. Уже навіть почали красти огорожу, вчергове хулігани збили назву на вході в дитяче містечко. У принципі, та вона була і так непотрібна, бо всі можливі гойдалки чи навіть лавки там потрощені або згнили.

Наводити лад у т. зв. клітці взялись працівники водоканалу. Вони вирубали всю поросль, зібрали сміття, а «добро» вивозили звідти трактором. Територія наче задихала. Звичайно, що надалі треба докласти ще немало зусиль, щоб літній парк повернувся до списку улюблених місць відпочинку, але ж тримати його в порядку треба завжди.

Як повідомив заступник мі­ського голови Валерій Галустян, найближчим часом танцювальний майданчик планують накрити дахом. «Наше завдання – навести елементарний порядок, щоб не соромно було людям за місто. Потрібно, щоб у літньому парку не вовки вили в кущах, а люди не боялись займатись спортом, танцями, водити дітей сюди гуляти», – зазначив він.

На стадіоні працівники відділу молоді та спорту відновили тренерські лавки. На допомогу місту прийшов «Глухівський лісгосп», виділивши деревину. Крім цього, працівники відділу навели порядок на березі Скоропадського озера. Вони на­збирали 10 мішків сміття, яке відпочивальники залишили під деревами та уздовж всього берега. У чистий четвер прибиралась і пл. Свободи. Тут викосили траву, підстригли самшит. Загалом, перераховувати можна довго, де проводилось прибирання в місті.

Порадував глухівчан і відновлений фонтан на стометрівці. У цьому році змінився повністю його дизайн: з біло-синього оновився на сіро-золотий. На минулому тижні фонтан почав працювати і одразу зібрав біля себе багато дітлахів. Поряд розташована охолоджуюча рамка, яка допомагає перехожим у спеку.

На минулій сесії депутати вирішили і питання з ремонтом у сквері Шевченка. Так, на тротуарні доріжки направлено 590 тис. грн з бюджету, ще 150 тис. грн – на освітлення. Тут планують вимостити центральну алею та доріжку, що поєднує вул. Шевченка з площею Рудченка. Роботи мають провести до Дня міста. Також до 1 вересня повинні оновити плитку на Меморіальному комплексі. Уже оголошено тендер на проведення робіт, вартість яких 290 тис. грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: