У Сумській обласній лікарні прокоментували обшуки СБУ

01.07.2020

Голова тендерного комітету Сумської обласної лікарні Віктор Коцур спростував інформацію СБУ про завищену вартість апаратів штучної вентиляції легень, які лікарня придбала через систему Prozorro. Він також пояснив, чому заклад отримав 5 апаратів ШВЛ замість 23-х, за які сплатили постачальнику 17 млн 250 тис. грн. За його інформацією, обладнання затримали в аеропорту Стамбула.

«Вартість одного апарата — 750 тис. Така, як скрізь по всій Україні. Решта апаратів не надійшли, тому що вони затримані в аеропорту Стамбула, бо переправляються з Китаю через Турцію. І в Стамбулі вони затримані, тому що велике навантаження аеропорту. Ми сьогодні (30 червня — ред.) уклали додаткову угоду і, згідно з цією угодою, нам постачальник повинен поставити решту апаратури до 7 липня», — пояснив Віктор Коцур.

Справу розслідують у Службі безпеки України. Правоохоронці провели обшуки, вилучили документи та досліджують відповідність сертифікатів на медичне обладнання. За інформацією слідства, під час закупівлі штучно завищили вартість обладнання на 20%.

«У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 364 ККУ, тобто «Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки», тривають невідкладні слідчі дії. Перевіряється причетність посадовців до створення злочинної схеми», — розповіла речниця управління СБУ у Сумській області Олеся Рапута.

За угодою, обладнання мали поставити на умовах 100% передплати у 45-денний термін. Представниця компанії-постачальника «Медтехніка – Кривий Ріг» Олена, яка не назвала свого прізвища, телефоном сказала, що поставка апаратів відбудеться, виникла затримка, передає Суспільне.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: