Сумські театрали порадували трьома новинками

01.07.2020

Відразу трьома прем’єрними показами ознаменував відновлення своєї роботи Сумський обласний академічний театр драми і музичної комедії ім. Щепкіна, передає shans.com.ua.

Спочатку у великій залі театру відбувся концерт «Від щирого серця». У програмі взяли участь зірки театральної сцени: народна артистка України Євгенія Серебрякова, заслужені артисти України Марія Грищенко, Леонід Матвієнко, лауреати міжнародних конкурсів Тетяна Ластовецька, Дмитро Семикрас, лауреат Всеукраїнських та міжнародних мистецьких конкурсів оркестр театру під керівництвом заслуженого працівника культури України Віталія Таміліна та інші майстри мистецтв.

А через пару днів на малій сцені глядачам був представлений спектакль «Що трапилося в зоопарку…» за п’єсою відомого американського драматурга Едварда Олбі в постановці режисера Романа Козака. І хоча цей твір написано в 1958 році, з того часу він міцно увійшов у обойму сценічної класики в жанрі абсурду. У виставі відображаються різні стани людської свободи, аналізується ставлення до таких базових понять, як сім’я, щастя, пошук особистої гармонії.

А 27 червня на головній сцені театру відбулася прем’єра вистави «Гедда Габлер» за однойменною п’єсою великого норвезького драматурга Генріка Ібсена. За словами режисера-постановника Лінаса Зайкаускаса, «Гедда Габлер» — це тонка психологічна драма, жорсткий мікроскопічний аналіз стосунків чоловіка і жінки. Це загадкова п’єса-натяк про складні питання людського буття.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: