Депутати внесли зміни до бюджету Сумської міської ОТГ

01.07.2020

Депутати внесли зміни та доповнення до бюджету Сумської міської об’єднаної територіальної громади. Відповідне рішення після тривалого обговорення народні обранці ухвалили під час сесії міськради.

Згідно з рішенням, обсяг дохідної частини бюджету Сумської міської ОТГ на 2020 рік становить 2 622,3 млн. гривень (з них офіційні трансферти – 532,9 млн. гривень). Він збільшений на 0,8 млн. гривень за рахунок:

перевиконання дохідної частини по бюджету розвитку (спеціального фонду) станом на 01.06.2020 року – 1,2 млн. гривень, враховуючи перевищення запланованих надходжень за джерелами доходів, зокрема коштів від:

відчуження майна, що належить Автономній Республіці Крим та майна, що перебуває в комунальній власності – 0,3 млн. гривень;

продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у державній або комунальній власності, та земельних ділянок, які знаходяться на території Автономної Республіки Крим – 0,9 млн. гривень.

зменшення обсягу субвенцій з місцевого бюджету за рахунок відповідних субвенцій з державного бюджету на 0,4 млн. гривень, зокрема:

— збільшено обсяг субвенції за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду – 0,8 млн. гривень (на ремонт та придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти);

— зменшено обсяг субвенції на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» – 1,2 млн. гривень (за напрямом «підвищення кваліфікації педагогічних працівників та проведення супервізії»).

Окрім цього, на проведення видатків спрямовано залишки бюджетних коштів, що склалися станом на 01.01.2020 у сумі 13,1 млн. гривень.

Відповідно збільшено обсяг видаткової частини бюджету на 13,9 млн. гривень, а також, беручи до уваги необхідність забезпечення нагальних потреб міста, здійснено перерозподіл бюджетних призначень в межах загального обсягу бюджету.

Суттєві зміни стосуються:

передачі 27,0 млн. гривень міжбюджетних трансфертів до:

— державного бюджету — 1,2 млн. гривень (військовій частині А 1476 – 0,5 млн. гривень, Сумському обласному військкомату для Сумського міського військового комісаріату — 0,2 млн. гривень, управлінню патрульної поліції Департаменту патрульної поліції України – 0,08 млн. гривень, Головному управлінню національної поліції в Сумській області – 0,4 млн. гривень);

— обласного бюджету Сумської області — 25,8 млн. гривень (на здійснення видатків на оплату послуг з підготовки кадрів на умовах регіонального замовлення в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, з них за рахунок коштів освітньої субвенції – 9,8 млн. гривень) на виконання положень пункту 201 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України та розпорядження КМУ від 05.02.2020 № 94 «Про реалізацію пілотного проекту щодо фінансування професійної (професійно-технічної) освіти»;

реконструкції Театральної площі – 18,0 млн. гривень;

реконструкції стадіону «Авангард» з влаштуванням штучного покриття грального поля – 10,0 млн. гривень;

реконструкції парку ім. І.М. Кожедуба – 9,5 млн. гривень;

капітального ремонту скверу МЦ «Романтика» – 5,0 млн. гривень;

фінансову підтримку КП «Міськводоканал» – 8,0 млн. гривень (на погашення заборгованості по електроенергії);

капітального та поточного ремонту об’єктів благоустрою (тротуари, зупинки, поточний ремонт доріг) – 12,1 млн. гривень;

капітального ремонту мосту через річку Сумку по вул. С. Бандери – 7,0 млн. гривень;

капітального ремонту каналізаційних мереж – 1,1 млн. гривень;

реконструкції полігону для складування ТПВ – 2,0 млн. гривень;

капітального ремонту прибудинкових доріг – 30,0 млн. гривень;

капітального ремонту пішохідного переходу на перехресті вул. Харківська та Героїв Сумщини – 4,0 млн. гривень;

капітального ремонту мереж вуличного освітлення – 0,5 млн. гривень;

капітального ремонту та придбання обладнання для закладів охорони здоров’я – 8,8 млн. гривень;

надання матеріальних допомог – 0,4 млн. гривень;

тощо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: