«Укрзалізниця» не поважає Сумську область?

02.07.2020

Експерт із транспорту, завідувач кафедри економіки та управління Конотопського інституту СумДУ, кандидат економічних наук, доцент Дмитро Власенко звернувся до керівництва «Укрзалізниці» та влади з приводу відсутності нормального залізничного сполучення Сумщини з рештою України.

«Яка логіка дій «Укрзалізниці»?

Преамбула. Світлина 1 — кількість активних хворих на коронавірус по областях. Світлина 2 — розклад потягів по станціях Суми та Конотоп. Світлина 3 — радісні картинки УЗ про призначення потягів у південному напрямку.

Давайте поглянемо на розклад станції Суми (до уваги не беремо приміське сполучення). Аж 1 пара потягів 779/780 Суми-Київ, який вихідними їде ще до Вінниці. На станції Конотоп аж на 2 пари більше, за рахунок регіональних експресів. Сумська область на 4-му місці з кінця за активними хворими на коронавірус (62 особи), Львівська область має 4632 хворих, м. Київ — 3432.

Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia вже місяць браво рапортує, що вона повертає купу потягів. З Харкова, Києва до Одеси, Херсона, Запоріжжя. З Києва до Львова тощо.

Мені цікаво, Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia Ви часом не забули, що існує Сумська область і що мешканці мають попит на залізничні перевезення, в тому числі і у південному напрямку, ми живі і випадків не багато.

Мешканці Сумщини не мають фактично ніякого залізничного сполучення, окрім Києва. До Харкова їхати нічим! Для того, щоб кудись виїхати у південному напрямку, треба дістатись Києва або Харкова і вдало пересісти на інший потяг. Ось тут якраз і є певні ризики.

Взагалі, чому така неповага до Сумської області? Тобто УЗ вводить потяги між регіонами, де значно вища кількість хворих, а про нас забули.

Коли «у руля» пасдепу був Alexandr Krasnoshtan, можно було вести конструктивно переговори. Зараз немає з ким.

Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia припиніть знущатися над мешканцями області. Поверніть хоча б скасовані на період карантину:

775/776 Харків-Київ ( через Суми, з групою причіпних вагонів Харків-Херсон)

123/124 Київ-Костянтинівка

45/46 Лисичанськ-Ужгород

Введіть літній: 213/214 Суми-Одеса.

Дайте змогу тим, хто має намір поїхати у південному напрямку зробити це без пересадок.

Сподіваюсь, що Укрзалізниця — Ukrzaliznytsia Ivan Yuryk Vladyslav Kryklii Міністерство інфраструктури України виправлять ситуацію», — написав Дмитро Власенко.

Яка логіка дій "Укрзалізниці"?Преамбула. Світлина 1 — кількість активних хворих на коронавірус по областях. Світлина 2…

Опубликовано Дмитро Власенко Среда, 1 июля 2020 г.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: