На Сумщині розшукують «кур’єра», який видурив у пенсіонерки майже 29 тисяч грн

02.07.2020

Літня жителька Конотопа, передавши невідомому всі свої власні заощадження, нібито «на лікування сина, який потрапив в ДТП», згодом з’ясувала, що потрапила у шахрайську пастку та повідомила про злочин до поліції.

Правоохоронці за вказаним фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та вживають всіх необхідних розшукових та слідчих заходів для встановлення особи зловмисника та його місцезнаходження.

Правоохоронцям, які прибули на виклик, потерпіла розповіла, що їй на стаціонарний телефон зателефонував невідомий. Він назвався лікарем та повідомив, буцімто її син потрапив у страшну дорожньо-транспортну пригоду і потребує негайного дорого вартісного лікування. Тому жінка повинна негайно зібрати якомога більшу суму коштів та разом з особистими речами сина передати кур’єрові, який доставить їх до обласної лікарні, де він, нібито, знаходиться.

Літня жінка була настільки схвильована таким повідомленням, що не змогла проаналізувати отриманої інформації та не здогадалася зателефонувати синові. Вона чітко виконала всі вказівки свого співрозмовника та передала псевдо-кур’єрові грошові кошти у сумі однієї тисячі доларів США та двох тисяч гривень. І лише після цього зателефонувала синові…

З’ясовуючи деталі події, поліцейські встановили, що на вигляд так званому «кур’єру» близько 30 років. Він худорлявої статури, зростом близько 170 см. Чоловік був одягнений у коричневу футболку та світлі джинси. Працівники поліції звертаються до громадян з проханням — якщо ви володієте будь-якою інформацією, що допоможе у розшуку зловмисника, повідомте про це до Конотопського відділу поліції за адресою: м. Конотоп, пр. Миру, 14, або за телефонами: (068) 070-21-74 та (095) 348-86-06 чи на спецлінію поліції «102».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: