«Більше нікому, а хочеться, щоб було чисто»: у Сумах 80-річний дідусь щоранку сам прибирає вулицю

03.07.2020

Про літнього сумчанина, який показує приклад іншим, як потрібно любити своє місто і дбати про його чистоту, розповіла Єлизавета Ковтун.

«Росяним ранком іду по вулиці Веретенівській, потім Виноградній, що у Сумах, до своєї присадибної ділянки полити квіти, порадіти ягодам та першим огірочкам… І, щоразу, зустрічаю ВАСИЛЯ ПЕТРОВИЧА… Він прибирає вулицю… майже 5.00 ранку… Через годинку дорогою будуть мчати десятки маршруток та безліч приватного транспорту. Зазвичай, наші шановані водії викидають недопалки у віконечко на узбіччя дороги… Спеціальні «щипчики», якими вправно володіє Василь Петрович відправляють сміття до САМівського пакета… Здороваюсь, запитую, чому вирішили прибирати? – Так, а більше нікому, а хочеться, щоб було чисто… Розказав, що довгі роки працював на великому підприємстві ПРОРАБОМ… Це було шкідливе виробництво, тому на пенсію пішов на п’ять років раніше, чим однолітки. З того часу і наводжу чистоту… – А скільки ж Вам років? – питаюся… – А не знаю, десь, мабуть…80…

Побажала доброго здоров’я Василю Петровичу від себе і від вас, шановні сумчани. Я не закликаю усіх прибирати вулицю, закликаю НЕ СМІТИТИ! Тоді, ми з вами, купаючись у перших променях сонечка, будемо дихати чистим, свіжим повітрям та милуватися красою наших краєвидів…», — написала сумчанка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: