Житель Сумщини, який прийшов у магазин без маски, давав хабар полісменам

07.07.2020

За пропозицію неправомірної вигоди поліцейським жителю Ямпільщини загрожує кримінальна відповідальність. Пригода сталася в селі Імшана. Увагу поліцейських привернув один із відвідувачів магазину, який знаходився у приміщенні без засобів індивідуального захисту.

«Правоохоронці пояснили 28-річному чоловікові, що його дії є незаконними, і в публічному місці він повинен використовувати засоби індивідуального захисту — маску. Поліцейські попередили, що за її відсутності його притягнуть до адміністративної відповідальності. На що громадянин запропонував «залагодити питання» за тисячу гривень. Працівники поліції від пропозиції відмовилися, але порушник стояв на своєму», — коментує начальник Ямпільського відділення поліції Віталій Єрохов.

Тепер порушник понесе не тільки адміністративну відповідальність згідно зі ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей», а й кримінальне покарання відповідно до ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: