У Кролевецькій ЦРЛ після року перерви відновили гінекологічні операції

07.07.2020

Більше року, як у Кролевецькій ЦРЛ не робили кесаревих розтинів при ускладнених пологах чи за бажанням породіллі. Щоб отримати дану послугу, жінки району зверталися чи їх направляли до закладів охорони здоров‘я в Суми чи сусідні міста. При цьому лікарня втрачала клієнтів, за яких наразі, за умови реформування галузі, виплачують у Національній службі здоров‘я кошти на утримання закладу і заробітну плату медичному персоналу. Обмеження надання кваліфікованих послуг стало однією з причин закриття акушерсько-гінекологічного відділення, яке потім все ж залишили працювати.

Нещодавно на роботу до лікарні прийшов досвідчений оперуючий акушер-гінеколог з І кваліфікаційною категорією та 15-річним стажем роботи – Ігор Станіславович Гузичко, який і очолив відділення. З його приходом гінекологія в районній лікарні запрацювала на повну потужність, пише 05453.com.ua.

Відтепер є можливість проводити планові гінекологічні операції, фізіологічні та партнерські пологи, кесареві розтини тощо. Також лікар проводить і гінекологічну ультразвукову діагностику. Наразі завдяки розширенню послуг у відділенні на світ шляхом кесаревого розтину з‘явилося здорове немовля. І породілля, і дитина почуваються добре. Вони вже виписані з лікарні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: