Загибель немовляти у сумському ліфті: У суді слухали батька дитини

08.07.2020

У Ковпаківському суді Сум почали допит потерпілого у справі падіння ліфта і загибелі немовля. Йдеться про події 2 січня 2019 року, коли у багатоповерхівці на Супруна, 32/1 ліфтом насмерть затисло двомісячну дитину у візочку. 8 липня у суді слухали батька дитини – Сергія Чернишова, пише Суспільне.

Чоловік розповів, що після капітального ремонту ліфт ламався часто. Він вважає, що ремонт був неякісним. «03.03.2018 року я був на прийомі у директора департаменту інфраструктури Яременка. Там був і директор «Домком-Суми» Цілуйко. Він сказав: «Ти такий наївний, нічого не доб’єшся». Яременко під час особистого прийому вів себе по-хамськи, намагався мене принизити. Питав, яка в мене зарплата, освіта», — розповів чоловік. За його словами, після трагедії з дитиною Григорій Яременко запропонував йому в якості відшкодування легковий автомобіль, на який накладено арешт.

Також у суді закінчили допит обвинуваченого – електромонтера Сергія Шубенка. Він розповів, що достеменно не пам’ятає, які були несправності у ліфті під час його останнього візиту 26 грудня 2018 року. На питання, чи потребував ліфт негайного зупинення, чоловік відповів — «ні».

Ліфт, в якому загинув малюк, капітально відремонтували у листопаді 2017 року. Через півроку після події до Ковпаківського райсуду направили обвинувальний акт.

Серед обвинувачених у справі – заступник міського голови Олександр Журба та колишній директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко. Їх обвинувачують у службовій недбалості, ще трьом– керівнику, виконробу та електромеханіку «Міськсумиліфту», крім цього, інкримінують порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: