21 сумчанин отримає грошову компенсацію на житло

08.07.2020

Під головуванням заступника міського голови Альони Дмітрєвскої відбулося онлайн-засідання комісії щодо розгляду заяв про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення окремим категоріям громадян.

Серед таких: члени сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли та особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, деякі категорії осіб, які брали участь в Революції Гідності.

Зокрема, під час засідання члени комісії ознайомились зі зверненням учасника бойових дій із числа внутрішньо переміщених осіб, який боронив Україну, відповідно, йому було призначено грошову компенсацію в розмірі 900,5 тис. гривень.

Разом із тим, 21 особі, яким у 2018–2020 роках уже було призначено грошову компенсацію у зв’язку зі збільшенням опосередкованої вартості спорудження житла в Сумській області, провели перерахунок компенсації за належні для отримання житлові приміщення на загальну суму 25,8 млн грн, яка при надходженні коштів із державного бюджету буде перерахована на особисті рахунки заявників, що відкриті у відділеннях АТ «Ощадбанк».

Після отримання коштів дані особи матимуть право придбати житло на території України протягом року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: