Олександр Лисенко: У Сумах влада і бізнес працюють у тандемі

08.07.2020

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО привітав представників однієї з найбільших бізнес-спілок в Україні ГО «Спілка підприємців, орендарів та власників Сумської області» з 15-ою річницею заснування об’єднання.

З нагоди ювілею організували зустріч у форматі «круглого столу» за участі членів спілки, представників міської влади, депутатів та ЗМІ. Зі словами вітань до присутніх представників бізнес-спільноти звернувся очільник обласного центру Олександр Лисенко.

Міський голова зауважив, – розвиток міста напряму залежить від розвитку підприємництва, тому у Сумах влада і бізнес працюють у тандемі. «Для успішної підприємницької діяльності потрібні не тільки талант, а й напружена, кропітка праця, гідна поваги і підтримки. Як представники влади ми робимо все можливе, аби бізнес розвивався, – ставка податку для підприємців малого і середнього бізнесу у Сумах найнижча в Україні. Це спільне досягнення і підприємців, і депутатів», – зауважив міський голова.

Він висловив слова щирої вдячності членам спілки та її незмінній очільниці Світлані ІЧЕНСЬКІЙ за працьовитість, небайдужість та допомогу у вирішенні  проблем міської громади, а також вручив жінці грамоту міського голови та цінний подарунок.

Долучились до вітань представникам бізнес-об’єднання і перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО та заступник міського голови Олександр ЛАРІН. За словами першого, попри складну економічну ситуацію, в місті відбувається зростання кількості суб’єктів підприємництва. Станом на 1 липня поточного року кількість зареєстрованих основних платників податків по місту, які здійснюють діяльність, становила 10493 юридичних осіб та 15465 ФОПів. До міського бюджету від сплати єдиного податку в минулому році надійшло понад 200 млн гривень.

Депутатами міської ради ухвалено низку рішень, що дієво та ефективно підтримують розвиток малого та середнього підприємництва в місті. Рішенням обранців встановлена ставка єдиного податку для ІІ групи платників – 10% розміру мінімальної заробітної плати, що вдвічі менше максимальної ставки цього податку.

Також, у Сумах працює координаційна рада з питань розвитку підприємництва, де було ініційовано питання встановлення нульової ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців І та ІІ груп на два місяці в зв’язку з запровадженим карантином та діє цільова Програма підтримки малого і середнього підприємництва Сумської міської ОТГ на 2020–2022 роки.

Присутні на зустрічі переглянули презентацію створення спілки, підбили підсумки проведеної роботи та вплив цієї роботи на становлення та збереження малого та середнього бізнесу в Сумах та в Україні зокрема.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: