Яким сумчани бачать своє місто – результати опитування

09.07.2020

Протягом двох тижнів громадська організація «Інститут розвитку міста Суми» проводила опитування містян методом фокус-групового дослідження із детальним обговоренням питань. Загалом проінтерв’ювали 120 сумчан від 20 до 65 років. Запитували про те, яким люди бачать своє місто, що люблять, чого не вистачає, а також що хочуть бачити у Сумах.

Ось деякі думки опитаних:

 «Мені подобається Чешка, взагалі найгарніше місце в Сумах. Але — до озера Чеха краса, а далі пішли висілки. Тротуари різко контрастують: від озера Чеха все у вибоїнах, поруч заправка, а за нею якийсь смітник і зарослі кущами території».

 «Бракує місць, де люди могли б спілкуватись між собою: парки, бібліотеки, соціальні хаби, кафе із соціальною складовою».

«У нашому місті не вистачає перш за все послідовності, коли у нас спочатку кладуть асфальт чи плиточку, а потім це розривають і кладуть труби».

«А знаєте, як виглядає ідеальне місто очима сумчан? Все лежить на поверхні. Мають бути продумана і зручна інфраструктура, місця для відпочинку та спорту; місто має жити насиченим культурним життям, мати достатньо робочих місць, конкурентні зарплати. А для цього, по-перше, має бути стратегічне бачення, по-друге, у місто мають заходити інвестиції. В майбутньому від влади люди очікують більше, набагато більше, зокрема реальної роботи міського голови, а не самопіару за бюджетний кошт», — говорить Володимир ЛОБОДІН, засновник ГО «Інститут розвитку міста Суми».

Більше інформації про результати соціологічного опитування сумчан – у відео:

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: