Екснардеп Медуниця зі своїми соратниками «викачує» державні кошти через тендери на «UA:Суми»

09.07.2020

Мова йде про замовні авторські передачі, які через тендер купує «UA:Суми» у «лівих» журналістів, пише azimuth.sumy.ua.

Якщо брати до уваги факт, що на «UA:Суми» точно знайдуться медійники, здатні виготовляти авторські передачі, то  скажете, що тут не має нічого дивного. Але, наткнувшись на публікацію Олени Адаменко (не працює на телеканалі) про її запуск нової передачі на Суспільному, ось що знайшли.

Засвої журналістські розслідування Олена Адаменко відхопила у 2019 році більше 380 тис грн. За кожну з 12 передач, які виходили на «UA:Суми», отримувала по 31,6 тис грн (!). А якщо б працювала офіційно на каналі, то заробляла примірно 5 тис грн, як інші журналісти.

І це, звісно, не без допомоги своїх «впливових» друзів. Очевидно, що екснардеп Олег Медуниця через свого поплічника Олександра Такула, який керує телеканалом, прилаштовує туди своїх друзів, обдираючи державу під виглядом ось таких журналістських «проєктів».

А потім на «чесно зароблені» вони хизуються своїми закордонними поїздками до Дубаю, де середня вартість відпочинку сягає декількох тисяч доларів.

І це у той час, як інші журналісти з сумського телебачення чекають, коли їм виплатять їхні копійки.

Цікаво, скільки цього разу бюджету обійдеться чергова передача Олени Адаменко. Поки інформації про неї на сайті публічних закупівель не має, але ми обов’язково прослідкуємо за цим.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: