Кожен третій абітурієнт Сумщини не прийшов здавати історію

09.07.2020

На Сумщині кожен третій із зареєстрованих учасників не з’явився складати ЗНО з історії України. Всього в області цей предмет планували здавати 6 тисяч 820 людей.

Про це розповіла кураторка Сумщини Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Валерія Ханікова.

Тестування минулось без нештатних ситуацій, передає «Суспільне».

“Апеляцій не надійшло, нікого з кабінетів через порушення правил проходження тестування не видаляли, і не було підстав когось до тестів не допускати”, — зазначила вона.

На Сумщині ЗНО з історії України писали у 31 пункті тестування, у Сумах — 13. Один з них розташований в Сумському державному університеті.

“До історії я мало готувалася, тому що планувала здавати біологію: на психологію вступати, на медфакультет. Зараз думаю: чи на медичний факультет вступати, чи на журналістику”, — говорить випускниця Єлизавета Шабло.

Випускниця Діана Фоменко розповідає про підготовку. “Готувалася: ходила на курси, вдома за збірниками”, — каже вона.

Вчителька школи зі Старого села Ірина Індик привезла здавати історію трьох учнів.

“Сказала дітям прийти без десяти дев’ять. Автобус був о 9 годині. Ми пройшлися навколо школи, заспокоїлися, дивимося – без п’яти. Кажу: “Давайте ще трошки пройдемося”. Ми ще пройшлися, автобус під’їхав, зайшли всі спокійно і приїхали”, — розповідає вона.

Сьогодні в цьому пункті тестування чекали на 270 випускників.

Цього року кількість учасників на історію України приблизно така, як і минулого року. Про це розповів помічник відповідального за пункт тестування Іван Козій.

“Дивлячись на те, що історія України додалася як ЗНО для випускників технікумів і коледжів на основі диплому молодшого спеціаліста, але тільки на контрактну пропозицію. Тому це може вплинути на кількість учасників”, — зазначив він.

Запускали абітурієнтів за чергою, на вході вимірювали температуру.

Тест з історії України розрахований на 150 хвилин, за цей час треба відповісти на 60 запитань.

За словами відповідального за пункт тестування Юрія Зимака, на кожне запитання – 5 варіантів відповідей. Учень вибирає один. На перевірку здають тільки бланк відповіді.

“Тестовий зошит – це власне чернетка, яку він може забрати з собою після тестування. Бали будуть потім перераховувати в рейтингову шкалу: від 100 до 200”, — пояснює він.

Результат рейтингової оцінки – це вже результат у порівнянні з усіма учасниками тестування в Україні, тобто оцінка кожного залежить від результату всіх абітурієнтів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: