Вирішувати питання смороду до Конотопа приїхав голова “Укрспирту”

10.07.2020

У Конотопі відбулося засідання за участі голови концерну «Укрспирт» Ігоря Ільчишина, заступника директора ДП «Попівський експериментальний завод» В’ячеслава Попова та сільського голови Сергія Савченка щодо вирішення екологічної проблеми у Попівській територіальній громаді.

«Питання зі смородом на Конотопщині – це проблема не одного дня. Викликана вона екстремальними умовами: каналізаційні води змішуються з бардою ДП «Попівський експериментальний завод» і забруднення досягає свого максимуму. Тому наразі триває підготовча робота по розмежуванню – у Попівці планується майбутня окрема каналізація», – пояснили Ігор Ільчишин та Сергій Савченко. Також Ігор Ільчишин зазначив, що з 10 липня 2020 року на ДП «Попівський експериментальний завод» запрацює дріжджовий цех для полегшення екологічної обстановки.

Як зазначив директор заводу В’ячеслав Попов, цьогоріч у червні  були виконані додаткові роботи, зокрема, були задані бактерії у відстійники, щоб нейтралізувати запахи. Наразі помітний позитивний результат – хлорелла працює, пише Голос Конотопа.

«Наша позиція – незмінна: стояти на варті захисту прав та інтересів наших людей, завдання чітко визначені і розмежовані між відповідними задіяними службами. Тому, й надалі координуємо зусилля, разом тримаємо руку на пульсі вирішення екологічної проблеми. Конотопський край – наш рідний дім, ми тут живемо, працюємо і повинні дихати чистим повітрям», – зауважили керівники району Тетяна Шерудило та Анатолій Боярчук.

За підсумками роботи комісії прийняті відповідні рішення, визначені відповідальні виконавці та встановлені конкретні строки для вирішення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: