У Великописарівському районі запустили новий елеватор

10.07.2020

У рамках робочої поїздки до Великописарівського району голова Сумської облдержадміністрації Роман ГРИЩЕНКО та народний депутат України Микола ЗАДОРОЖНІЙ відвідали ТОВ агрофірму «Мрія», де керівник Микола БАНТОВ ознайомив їх з основними видами діяльності господарства.

Під час зустрічі обговорили перспективи та проблеми переробної галузі району та взяли участь у запуску нового потужного елеватора господарства на 8 тис. тонн. На елеваторі зберігатимуться зернові культури.

Голова облдержадміністрації побажав аграріям попри спекотне літо багатих врожаїв, а підприємцям – успішного розвитку справи.

«Інвестуйте в Сумщину, працюйте на Сумщині, розвивайте аграрний сектор Сумщини», – закликав Роман Грищенко.

Також під час спілкування з аграріями голова облдержадміністрації розповів, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» за програмами підтримки розвитку аграрного сектору економіки передбачено видатки в сумі 4 млрд гривень. Мінекономіки України на 2020 рік розроблено низку варіантів підтримки розвитку підприємництва в сільській місцевості для сільгоспвиробників. Наказом Мінекономіки № 896 затверджено паспорт бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників», де передбачено розподіл коштів за різними напрямами. Зокрема, часткова компенсація вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання українського виробництва – 1 млрд гривень, фінансова підтримка заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів – 1,2 млрд гривень.

Довідково. Наразі у Сумській області послуги з приймання та зберігання зерна надають 39 елеваторів, місткість яких становить 2,6 млн тонн. Крім того, потужності зі зберігання зерна сільськогосподарських підприємств додатково становлять понад 1 млн тонн зерна. Упродовж маркетингового року в області може одночасно зберігатись понад 3,6 млн тонн зерна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: