У Сумах вшанували загиблого в АТО майора Олександра Ткаченка

10.07.2020

Сьогодні, 10 липня, на Алеї слави Центрального кладовища вшанували пам’ять сумчанина Олександра Ткаченка. Він загинув 11 липня 2014 року, поблизу Сіверська на півночі Донецької області, підірвавшись на фугасі.

Сергій Кознієнко був з ним того дня і поділився спогадами: “Ми виконували бойове завдання з зачистки населеного пункту м. Сіверськ Донецької області. Перебували “в голові” колони, під час чого підірвалися на встановленому тоді фугасі чи міні”.

Олександр Ткаченко був командиром групи спецпідрозділу міліції і разом із товаришами на вантажній військовій машині поспішав до цегляного заводу, де, за інформацією розвідки, засіли проросійські бойовики, яких вибили з міста. Він сидів на пасажирському сидінні. Вибух стався саме під ним. Чоловік помер за кілька годин.

“Був людиною, яка з усіма знаходила спільну мову, де б це не було. Навіть під час бойових завдань, з місцевим населенням. Він за декілька хвилин знаходив людей і виводив їх з бойових позицій, де інші просто губилися”, — розповідає Сергій Кознієнко.

Нагадаємо, Олександр Ткаченко посмертно нагороджений орденом «За мужність». З лютого 2015 року є Почесним громадянином міста Суми. Отримав звання майора міліції (посмертно).

suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: