Конотопські слідчі оголосили про підозру жінці, яка місяцями обкрадала подругу

13.07.2020

До поліції із заявою про зникнення грошей із банківських карток звернулася 34-річна конотопчанка. Вивчивши ситуацію, правоохоронці припустили, що до крадіжки грошей може бути причетна 32-річна подруга заявниці, яка, до того ж, раніше вже притягувалася до кримінальної відповідальності за крадіжку.

У ході досудового розслідування працівники поліції з’ясували, що у березні жінки разом відпочивали і вживали алкоголь. Коли у старшої подруги розрядився телефон, молодша люб’язно запропонувала скористатися її терміналом,  вставивши в нього свою сім-карту. Отримавши таким чином доступ до банківських рахунків своєї подруги, зловмисниця у кілька прийомів  зняла  з рахунку потерпілої близько двох тисяч гривень.

Згодом молода жінка закріпила свій власний номер телефону як фінансовий за чужими банківськими картками і періодично знімала з них різні суми коштів.  Відтак, протягом двох місяців спритниця викрала у подруги майже 11 тисяч гривень.

«Слідчі за цими фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України, і вже повідомили громадянці про підозру у вчиненому, — коментує ситуацію Сергій Породько, начальник Конотопського відділу поліції. — Відповідно до санкції статті підозрюваній  загрожує кримінальна відповідальність у вигляді арешту терміном від трьох до шести місяців або ж обмеження чи позбавлення волі на строк до п’яти років».

Втім, остаточну «крапку» в цій історії поставить суд.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: