Шосткинці їдуть до монастиря в Гамаліївці навіть вночі

14.07.2020

Щоп’ятниці в Гамаліївському Свято-Харлампіївському монастирі з 00:00 до 1:30 — 1:45 проходить особливе нічне богослужіння, під час якого можна сповідатися і причаститися.

Для зручності віруючих з Шостки до храму почала курсувати маршрутка на 18 посадочних місць. Щоп’ятниці о 23:00 вона відправляється від зупинки «Універмаг». Далі їде в мікрорайон Капсюль (23:10 — зупинка «ВПК»), звідти — в центральну частину міста (23:20 — зупинка «Технікум», 23:30 — залізничний вокзал, 23:40 зупинка біля м’ясокомбінату).

Після нічного богослужіння маршрутка доставляє віруючих назад в Шостку.

Вартість проїзду — 20 грн. в обидві сторони.

«З`єднати місто Шостку, потужний центр зі святинею просто необхідно. Людям буде дуже зручно, не треба ні таксі, нічого. Багато людей хочуть приїхати помолитися у такому святому місці, що уже виникла потреба в маршрутці», – каже секретар Шосткинської міськради Олена Чанцева-Коваленко.

«Було до 15 прихожан, всі добиралися своїм ходом… Дуже важлива нічна молитва. У нас телефони є мобільні. У будь-яку хвилину можуть нам позвонити, потривожити, відволікти, а вночі всі сплять. І ти тільки належиш сам собі і говориш з Богом», – відзначає отець Феодосій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: