Пораненого бійця із Сум готують до реабілітації

14.07.2020

Пораненого на сході сумчанина Сергія Литвиненка переводять на реабілітацію в Ірпінський шпиталь 14 липня. До цього його лікували в чотирьох лікарнях, повідомляє Суспільне. 

Боєць потрапив під обстріл 22 червня 2020 року в районі Попасної Луганської області. Він — кулеметник мотопіхотного батальйону 30-ї окремої механізованої бригади.

Його дружина — Олена Литвиненко — розказує, як дізналась про поранення чоловіка. “Він мені, за 15 хвилин по четвертій ранку, написав: “Доброго ранку, кохана!” — і на цьому зв’язок обірвався”, — згадує вона.

За її словами, спочатку його прооперували в Попаснянській лікарні. “Тому що сказали, що не довезуть, потім в Часів Яр його перевели, з 8-го до 22-го він був у харківському шпиталі — 65-му. Дві доби був без свідомості, дихав самостійно”, — згадує вона.

Коли до нього приїхали рідні, чоловік прийшов до тями, каже Олена Литвиненко. “Він чекав і знав, що ми приїдемо з мамою. 8-го числа його, санавіацією, переправили до київського шпиталю. Зараз він там перебуває. Стан — середньої тяжкості, він намагається ходити”, — говорить жінка.

“Вже легше. Ще всередині все болить, а так, слава Богу, на ноги став”, — каже Сергій Литвиненко.

Зараз, говорить Олена Литвиненко, її чоловіка лікують безкоштовно, але попереду — тривала реабілітація. Тому родина почала збирати гроші. До чого готуватись їм, розповіли у громадському фонді «Суми». “Лікування в шпиталях, ми уже з 2014 р. працюємо і чітко знаємо, – це більш-менш нормально, але реабілітація здебільшого власним коштом оплачується”, — зазначає координаторка програми фонду Ольга Зінченко.

Сергій Литвиненко розповідає, як все сталося. “Стріляв я з кулемета крупнокаліберного — і по мені черга, тобто, відповідь була з лівого боку. Я праворуч стріляв, а вони – зліва. Я тікав до окопу — і не встиг. У бік потрапило — 7,62”, — згадує він.

За її словами, це дуже — дуже дорого і довготривало. Також, на її думку, психологічна реабілітація теж є дуже важливою. Однак нею багато хто нехтує: він командування — до самих бійців.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: