На Сумщині шукають жінок, які хочуть заробити на «зеленому туризмі»

14.07.2020

РЛП «Сеймський» шукає жінок у Путивльському, Буринському, Кролевецькому та Конотопському районах, які хочуть заробити на «зеленому туризмі».

За повідомленням директора Регіонального ландшафтного парку «Сеймський», депутата обласної ради Марії Коняєвої, комунальний заклад розробив проект «Зелений туризм: можливості зайнятості жінок» для мешканок Путивльського, Буринського, Кролевецького та Конотопського районів, що розташовані на території РЛП «Сеймський». Проте запрошуються всі бажаючі підтримати це починання.

Зелений туризм – чудовий відпочинок у сільській зоні за участі місцевих жителів. Чому «зелений»? Аби наголосити насамперед на його екологічності. Тут і своєрідне харчування, що базується на традиційних стравах місцевої кухні, і майстер-класи з сільських ремесел, і участь у народних обрядах, що передаються з покоління в покоління, і збір грибів та ягід, а ще можливість попрактикуватися на доїнні корів чи участь у зборі врожаю тощо.

— Усе частіше мешканці великих міст потерпають від нервових розладів та різних хвороб. У них з’являється суттєве бажання виїхати на природу, аби подихати свіжим повітрям, набратися нових вражень, помилуватися красою лісів і луків чи річок, таких, як наші Сейм та Клевень. А ще батьки часто везуть у село дітей, щоб наочно показати, звідки беруться молоко чи яйця, — говорить Марія Коняєва. — Тому наше завдання допомогти створити такі «Українські гостинні садиби», які дозволили б насамперед городянам доторкнутися до витоків буття, використовуючи існуючий житловий фонд без значних інвестиційних витрат.

Працівники Регіонального ландшафтного парку «Сеймський»закликають усіх, кому цікаво створити таку садибу, відтак отримати роботу й поповнини свій сімейний бюджет, і тим самим посприяти жителям міст відпочити на вашій території. Отож ми чекаємо на небайдужих і зацікавлених людей! Ви допоможете туристам, вони допоможуть вам!

У рамках проекту буде проведено в он-лайн режимі показ навчально-інформаційного фільму про зелені садиби інших областей та навчально-практичний семінар «Підприємництво жінок у галузі зеленого туризму»; захід «Зелений туризм: можливості вашої зайнятості» для жінок міста чи села, які шукають роботу, де виступлять жінки-учасниці проекту; а також репрезентація на сесії міської ради розроблених та обговорених за «круглим столом» рекомендацій щодо розвитку зеленого туризму на території певної міської чи сільської ради й відповідної програми, лобіювання її затвердження.

Для того, аби взяти участь у проекті, звертайтесь до його координатора Марії Коняєвої за тел.: 066 643 96-99. Електронна адреса: marilee1960@ukr.net.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: