16 санітарок Сумського пологового будинку — на самоізоляції

14.07.2020

16 санітарок пологового будинку в Сумах залишаються на самоізоляції після виявлення в їхньої колеги коронавірусу. Про це розповіла директорка пологового будинку Ольга Чирва передає suspilne.media.

Усього контактних медпрацівників у пологовому було 18. Дві працівниці вже повернулися до роботи після самоізоляції та негативного ПЛР-тесту. Жінка, у якої виявили коронавірус, продовжує лікування.

“3 липня був останній робочий день молодшої медичної сестри, яка вже в суботу, наступного дня, поскаржилася на підвищення температури, звернулась до свого сімейного лікаря, і сімейний лікар обстежив її, взяли тест на COVID”, – розповіла Ольга Чирва. За її словами, санітарка займалася прибиранням коридорів, до палат вона не заходила. Контактними особами в медзакладі є такі ж, як вона, молодші медичні працівниці. “Всі інші співробітники пологового будинку обстежені на COVID, результат негативний отримали ми”, – сказала директорка.

За словами керівниці закладу, наразі пологовий будинок працює в звичайному режимі: закривати відділення, переводити персонал або пацієнтів до інших лікарень не планують.

Як обстежують контактних осіб, розповів заступник директора обласного лабораторного центру Михайло Мацюк: “У нас 9 чоловік уже обстежені, вони негативні. У середу в нас буде ще 4 особи, і так далі, до закінчення терміну самоізоляції ці люди обстежуються методом ПРЛ. Всіх інших пацієнтів, які не були в прямому контакті, оскільки вона до них не мала доступу по своїй роботі, ми їх обстежуємо методом ІФА. Режим дезінфекції витримується”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: