Стартував конкурс “Неймовірні села України – 2020”: переможець отримає 100 тисяч гривень

15.07.2020

Онлайн-видання AgroPortal.ua у партнерстві з Посольством Королівства Нідерландів в Україні оголошує старт прийому заявок на V Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2020».

Учасниками конкурсу можуть стати села (якщо село входить до ОТГ, то його громада подає заявку виключно як від села). Заявку можна подати з 13 липня по 31 серпня.

Претенденти на участь у конкурсі мають заповнити анкету села-претендента V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020» та надіслати на пошту  agroportal.ua@gmail.com  5 фото, які відображають мету конкурсу, у гарній якості, вказавши в темі листа назву села та область.

Формат конкурсу – відбір неймовірних сіл, акцент на проєкт конкурсанта: розвиток сільських територій, охорона навколишнього середовища, управління відходами, відновлювальна енергетика, зелений туризм, реконструкція історико-культурної спадщини.

Село-переможець V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020» отримає 100 тис. грн на реалізацію бізнес-проєкту від головного партнера – Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю для реалізації бізнес-проєкту. Сума вказана без урахування податків та зборів.

Нагадаємо, минулого року серед 115 сіл України з усіх областей наше чудове слобожанське село Залізняк Сумського району вибороло ІІІ місце у цьому конкурсі.

Бізнес-план розвитку сільських територій села Залізняк Експертна рада конкурсу оцінила у 686 балів. Експертна рада ІV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» обрала 5 фіналістів. За підсумками творчого огляду ентузіасти громади виграли 100 тисяч гривень на розвиток виробництва цикорію, який має посприяти низці місцевих супутніх промислів та туристичних розробок. Наразі в селі завершують облаштовувати місцеву бібліотеку в заклад, що матиме агроекологічне туристичне спрямування і на базі якого функціонуватиме кав’ярня. У ній гостей пригощатимуть напоєм з цикорію, який тут же в селі й вирощуватимуть. Редакція AgroPortal.ua відвідала громаду села, щоб переконатися в його неймовірності.

Довідково про етапи конкурсу. У період з 1-30 вересня відбудеться відбір 10 найкращих заявок (редакція AgroPortal.ua обирає десятку найкращих заявок за допомогою оцінювальної шкали, де певним питанням заявки присвоєно певну кількість балів). Див. Анкета села-претендента V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020»

Потім з 1 жовтня по 1 листопада  на сайті AgroPortal.ua відбуватиметься онлайн-голосування (з 10 сіл обирається п’ятірка фіналістів),  з 2 по 30 листопада  кожна з 5 громад має підготувати свій бізнес-проєкт до захисту в режимі онлайн перед членами Експертної ради. Визначення та нагородження переможців відбудеться у грудні (формат залежатиме від ситуації з пандемією COVID-19).

sts.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: