У Білопіллі депутати посварились через лікарню

15.07.2020

У віторок, 14 липня, на засіданні позачергової шістнадцятої сесії Білопільської міської ради сьомого скликання розглянули питання внесення змін до рішення про бюджет Білопільської ОТГ на 2020 рік.

Також депутати встановили місцеві податки та збори на території Білопільської міської ради, внесли зміни до рішення Білопільської міської ради сьомого скликання від 20 лютого 2020 року «Про Програму “Соціально-економічного розвитку м.Білопілля на 2020 рік» та зміни у «Положення про порядок приватизації комунального майна Білопільської міської ради», затвердили технічну документацію із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельної ділянки.

Термінові зміни до бюджету викликані необхідністю перепризначити кошти з однієї статті на іншу в межах затвердженого кошторису і максимально віднайти кошти для виплат заробітної плати освітянам громади.

Втім, найбільш бурхливе обговорення на сесії викликали якраз не сесійні питання, а інформація міського голови про те, що у міста є шанс отримати кошти з державного бюджету, які поки що є в проєкті урядової програми соціально-економічного розвитку регіонів, пише bilopillia.city.

В цьому переліку — передабачено трохи більше 2 мільйонів на ремонт даху центру первинної медичної допомоги в Білопіллі по вулиці Полтавський полк, 2. Це історична будівля, яка охороняється законом і має архітектурну цінність.

В ній — аварійна ситуація з дахом, який треба негайно ремонтувати. Міський голова, за його ж словами, звертався і в Кабмін, і до народних депутатів, аби виділити хоча б частину коштів на ремонт цієї будівлі.

Про виділення цих коштів вже раніше повідомляв на своїй сторінці у ФБ народний депутат Ігор Васильєв.

Про те, що в проєкті є такий рядок, мер Юрій Зарко повідомив на сесії. Але не всі депутати з радістю сприйняли можливість отримати кошти для міста з держбюджету.

Депутат Микола Плащов зазначив, що «Цю лікарню треба закрити, приєднати до Центральної районної, там місця вистачить всім». І попередив, якщо кошти і надійдуть із державного бюджету, «ми голосувать не будемо!»

На зауваження міського голови, що це кошти з державного бюджету і їх дають на ремонт не ПЕРВИНКИ, а історичної будівлі, у депутата-опонента аргумент залізний — «викиньте ці дєньги вообще..»

До теми лікарні знову повернулись депутати вже наприкінці сесії, коли головний лікар Білопільської ЦРЛ Юрій Мартиненко зачитав лист про великі борги закладу за комунальні послуги, фактично повторивши свої слова, сказані на бюджетній комісії районної ради.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: