На Сумщині відбулися церковні урочистості на честь чудотворної Охтирської ікони Богородиці

15.07.2020

15 липня відбулися загальноєпархіальні церковні урочистості на честь чудотворної Охтирської ікони Божої Матері.

Напередодні увечері митрополит Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні сумського духовенства очолив всенічне бдіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Сум. Його Високопреосвященство прочитав на утрені канон свята. У Охтриці духовенство на чолі з отцем благочинним також молилося під час богослужіння на честь шанованої Святині.

У день святкування Сумський Архіпастир прибув до Покровського кафедрального собору Охтирки та очолив Божественну літургію у спвіслужінні духовенства Охтирського та Тростянецького церковних округів, а також гостей у священному сані з інших єпархій, пише Православна Сумщина.

На малому вході Його Високопреосвященство вручив високі церковні нагороди: за поданням Правлячого архієрея нагородження орденом Української Православної Церкви святого рівноапостольного великого Київського князя Володимира третього ступеню удостоєні протоієрей Євгеній Сопіга, протоієрей Георгій Тарабан, протоєірей Стефан Кушнірчук, протоієрей Олексій Селегень.

На завершення богослужіння були проголошені многоліття. Архіпастирь тепло привітав отця настоятеля і церковну громаду зі святом.

Під час богослужіння були піднесені особливі молитви про подолання коронавірусної інфекції та про мир в Україні. Богомольці дотримувались необхідних мір безпеки.

Традиційну хресну ходу до місця, де було зруйновано Покровський собор Охтирки, було відмінено з огляду на дотримання карантинних заходів, що тривають на Сумщині.

Церковна громада головного храму Охтирки приготувала для гостей та богомольців святковий обід.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: