У Сумах готуються до нового навчального року в школах

16.07.2020

Керівництво управління освіти і науки та очільники закладів освіти міста під час онлайн-наради окреслили основні напрямки роботи в новому навчальному році.

Одним із основних завдань освітян у 2020–2021 навчальному році є забезпечення повноцінного та якісного освітнього процесу в умовах соціального дистанціювання під час пандемії.

Як зазначила начальник управління освіти і науки Антоніна Данильченко, Міністерство освіти і науки України має три варіанти початку навчання: дистанційна освіта, змішана форма або кілька змін. Можливо, доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах. Розглядаються варіанти викладання деяких предметів у різних формах: наприклад, математика буде в класі, а історія – дистанційно.

Тож наразі багато зусиль докладається до того, щоб у першу чергу навчити вчителів працювати за нових умов, коли навчання офлайн чергуватиметься з навчанням онлайн.

Завідувач кафедри освітніх та інформаційних технологій Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Лариса Петрова ознайомила сумських освітян із основними аспектами змішаного навчання, як поєднання традиційної освіти та освіти-онлайн.

Учасники наради отримали методичні рекомендації щодо організації дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти міста.

За підсумками наради вирішили обговорити в педагогічних колективах переваги та недоліки наявних платформ для організації дистанційного навчання та схвалити рішенням педагогічних рад конкретної інформаційно-телекомунікаційної системи (платформи), сервісів та інструментів, за допомогою яких буде організовано процес дистанційного навчання.

З метою надання методичної підтримки на початку серпня для освітян, які потребують здобуття нових навичок роботи на освітніх онлайн-платформах, проведуть курси підвищення кваліфікації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: