На Сумщині медпрацівники інфікуються коронавірусом здебільшого у побуті

16.07.2020

Про це свідчить аналіз проведених розслідувань випадків захворювань медичних працівників інфекційною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2. За фактом лабораторно підтверджених випадків інфікування медпрацівників коронавірусом на території Сумської області у період з березня по липень поточного року Управлінням Держпраці було призначено 17 розслідувань, з яких наразі завершено 10. Такими, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків в умовах підвищеного ризику зараження на COVID-19, комісією визначено два із зазначених випадків інфікування медпрацівників.

Лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, що пов’язані з виконанням професійних обов’язків (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи з живими збудниками та в осередках інфекційної хвороби, дезінфекційні заходи та ін.) розслідуються як випадки гострого професійного захворювання.

У свою чергу процедуру проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві визначає Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою КМУ від 17.04.2019 № 337.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: