У Сумах патрульні запобігли спробі самогубства через сімейні проблеми

16.07.2020

Днями зранку екіпаж патрульних отримав повідомлення про підозрілого чоловіка, який виліз на березу та розмовляє сам із собою. Громадянка, яка спостерігала цю картину з вікна своєї квартири, просила вартових порядку скоріше приїхати, аби чоловік не заподіяв собі шкоди.

За кілька хвилин охоронці порядку приїхали на вказане місце. Та окрім того, що громадянин видерся на дерево, патрульні побачили ще й мотузку. Один її кінець був прив’язаний до гілки, а інший — зав’язаний петлею навколо шиї.

З перших секунд спілкування було чути, що чоловік має ознаки алкогольного сп’яніння. Тож інспектори розуміли, що будь-який невірний крок, будь-яке зайве слово, могло спровокувати його на необдуманий вчинок. Патрульні поліцейські підтримували розмову з громадянином близько 20-ти хвилин. Тим часом на допомогу викликали ще один екіпаж.

“Проблема була в тому, що непомітно вилізти на дерево та утримати чоловіка, не було можливості. Ми були в полі його зору. А він просто не підпускав до себе. Але в момент, коли він почав розхитуватися на гілці, діяти потрібно було рішуче”, — розповідає поліцейський 1-ї роти Артем Куров. Він тієї ж миті заліз на дерево, втримав чоловіка та перерізав мотузку.

Опинившись на землі, ще деякий час 35-річний чоловік поводив себе агресивно. Та після огляду лікарями, коли загрози його життю не було, а моральний стан нормалізувався, він заспокоївся. А потім, мабуть, усвідомивши трагічність ймовірних наслідків, потиснув руку патрульному та подякував. Подякував за те, що запобігли такому необдуманому вчинкові через буденні сімейні проблеми.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: