На Сумщині ввели додаткові карантинні обмеження

17.07.2020

Під час позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій були затверджені заходи, які необхідно вжити для недопущення поширення COVID-19.

Виходячи з відповідності епідемічної ситуації в області критеріям, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392, членами позачергового засідання Сумської обласної комісії було прийнято рішення заборонити роботу після 23-ї до 7-ї години розважальних закладів (нічних клубів), а також суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо), закладів культури, крім кінотеатрів та крім діяльності з надання послуг громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень на виніс.

За підсумками засідання заступник голови облдержадміністрації Сергій Банніков наголосив, що голови райдержадміністрацій та керівництво місцевих органів самоврядування мають встановити контроль за недопущенням на період дії карантину функціонування дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, у тому числі несанкціонованих, які можуть розміщуватись на об’єктах різного призначення (базах відпочинку, тимчасових наметових містечках тощо).

Додаткові обмеження стосуються  таких населених пунктів як смт Велика Писарівка та м. Тростянець, де наразі перевищені показники виявлення випадків захворювань. Відповідно було заборонено проведення масових (культурних, розважальних,  спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше 10 осіб. Спортивні змагання мають проводитися без присутності глядачів за умови дотримання спортсменами особистої гігієни, використання антисептиків, засобів захисту та дистанціювання поза межами стадіонів, майданчиків (зокрема в роздягальнях та душових).

Детальніше з протоколом позачергового засідання Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій можна ознайомитися на сайті Сумської облдержадміністрації.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: