За фактом вбивства кішки на очах сумчанки відкрили кримінальне провадження

17.07.2020

Сумською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного жителя Сумського району, який відрізав сусідській корові хвіст.

Подія сталась 9 липня 2020 року близько 19-30 год в с. Новосуханівка Сумського району. Обвинувачений косив газонокосаркою траву, в цей час на його земельну ділянку зайшла сусідська корова. Проганяючи тварину косою, чоловік відрізав їй хвіст та порізав ногу.

Водночас розпочато кримінальне провадження за фактом вбивства сусідської кішки. Мова йде про подію, що сталась у приватному секторі м. Суми 13 липня 2020 року. Як стверджує місцева жителька, сусід, перебуваючи на власному подвір’ї, декілька разів вистрілив у її кішку. Тварина загинула. Досудове слідство триває

У обох випадках кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 299 (жорстке поводження з тваринами) КК України. Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: