У Сумах виявили шість точок стихійної торгівлі

17.07.2020

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області вживає заходи щодо виявлення місць торгівлі з рук у невстановлених місцях на території Сумської області, зокрема, в обласному центрі. За результатами проведення таких заходів виявлені факти стихійної торгівлі харчовими продуктами в м. Суми у наступних місцях:

1) територія агропродовольчого ринку по вул. Курська;

2) територія агропродовольчого ринку по вул. Інтернаціоналістів;

3) по вул. Прокоф’єва біля кафе «Рідне місто»;

4) по вул. Г. Кондратьєва навпроти будинку № 134;

5) по вул. Горького біля кіосків посадкових матеріалів;

6) по проспекту Шевченка біля будинку 24.

Відповідно до ст. 160 КУпАП за торгівлю в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях передбачена відповідальність від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. Згідно ст. 255 КУпАП повноваженнями щодо складання протоколу про вчинення адміністративного правопорушення наділені органи Національної поліції України та органи місцевого самоврядування.

Враховуючи зазначене та загрозу поширення смертельно-небезпечної хвороби COVID-19 серед мешканців міста Суми, відділом правового забезпечення направлені листи до Сумської міської ради та Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області щодо невідкладного вжиття заходів про недопущення подальшої стихійної торгівлі та притягненням винних осіб до визначеної законом відповідальності.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: