Чотири пам’ятки культури Сумщини будуть внесені до проєкту “100 туристичних магнітів України”

17.07.2020

Про це під час пресконференції повідомив голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко, розповідаючи про «Туристичні магніти» Сумщини.

«Дивуюся з того, наскільки Сумщина – багатий край на унікальні об’єкти культурно-мистецької спадщини. Їх лише необхідно реставрувати», – зазначив Роман Грищенко.

За його словами, наразі ведуться перемовини щодо пріоритетної реставрації ряду унікальних архітектурних об’єктів, що можуть стати «туристичними магнітами» і забезпечувати збільшення потоку туристів. Це перша кам’яна будівля в Сумах – Свято-Воскресенський кафедральний собор, споруда періоду раннього класицизму на Сумщині – Церква Різдва Пресвятої Богородиці в Юнаківці, Палацово-парковий комплекс Ліщинських у Кияниці, Гамаліївський (Харлампіївський) монастир, де знаходиться усипальниця двох гілок родини Скоропадських, єдине захоронення гетьманів, що розташоване в Україні.

«Це пам’ятки культури національного значення. Ви знаєте, нещодавно на Сумщині перебували представники Інституту «Укрпроектреставрації». Ці 4 об’єкти будуть внесені до проєкту «100 туристичних магнітів України». І для їх реставрації уже розробляється прєктно-кошторисна документація», − розповів Роман Грищенко.

Відтак, обласна влада спрямовує зусилля на активне будівництво доріг та розвиток інфраструктури на території області, що в цілому сприятиме доступу туристів до всіх цих унікальних об’єктів Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: