У Сумах фірма через суд відстояла право майже на 60 тисяч

20.07.2020

До Господарського суду Сумської області зернулось ТОВ «Укрцентраль» до відповідача ТОВ «Теса Групп» про стягнення 59,7 тис. грн, які в якості збитків поніс позивач, через порушення відповідачем договірних зобо’язань щодо складання та реєстрації податкових накладних.

Позивач обґрунтовує позовні вимоги тим, що відповідач не виконав зі свого боку договірні зобов’язання щодо складання податкових накладних про надання послуг та не зареєстрував їх у Єдиному реєстрі податкових накладних. Внаслідок не реєстрації відповідачем податкових накладних у відповідному реєстрі, позивач втратив право на включення 59,7 тис. грн ПДВ до податкового кредиту. Крім того, позивачем була надана довідка, яка підтверджує цей факт, що в ЄРПН згідно із даними електронного кабінету платника податків відсутня інформація про реєстрацію податкових накладних ТОВ «Теса-Групп» на користь ТОВ «Укрцентраль».

В ході розгляду справи, позивачем доведені, а відповідачем належними чином не спростовані ці факти, тому суд прийшов до висновку про задоволення позовних вимог у цій частині.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: