Губернатор Роман Грощенко запустив в експлуатацію поліклініку онкодиспансеру

21.07.2020

На Сумщині відкрили після ремонту сучасну поліклініку обласного онкологічного диспансеру.

«Я повністю задоволений ремонтом поліклінічного відділення. Ремонт проведено якісно, за європейськими стандартами. Нам вдалося практично знищити атмосферу приреченості для тих, хто сюди заходить. Сучасні комфортні умови вселяють надію на одужання. А це вже на 50% хороший результат для пацієнтів», – зазначив, оглянувши поліклініку, голова Сумської облдержадміністрації  Роман Грищенко.

За словами губернатора, на капітальний ремонт будівлі диспансерного відділення поліклініки площею 1205 м2 було використано 10 млн 951 тис. 055 гривень. Із них – 7 млн 143 тис. 945 гривень – кошти державного фонду регіонального розвитку, 3 млн 807 тис.109 грн – кошти обласного бюджету.

Крім власне самого ремонту, в заклад було закуплено сучасні меблі, влаштовано тактильні елементи задля доступності до приміщення людей з інвалідністю.

«Це лише перший крок щодо реконструкції обласного онкологічного лікарняного закладу на Сумщині. Будемо шукати фінансування на обладнання для цієї поліклініки. Адже реконструкція онкодиспансеру сьогодні дуже потрібна, − зазначив Роман Грищенко. − На Сумщині захворюваність на онкологію на 30% вища, ніж в цілому по Україні. Щороку виявляють новоутворення у 4,5 тисячі жителів Сумщини».

Виконуючий обов’язки директора Сумського обласного клінічного онкологічного диспансеру Володимир Шевченко повідомив, що до кінця наступного тижня поліклініка переїде у відремонтоване приміщення.

«У нас є серйозні плани щодо розвитку обласного онкодиспансеру. Плануємо надалі за підтримки обласної влади забезпечувати поліклініку медичним обладнанням, зробити хорошу діагностичну лабораторію, сучасне хіміотерапевтичне відділення тощо», − розповів в.о. директора диспансеру.

Відкриття сучасної поліклініки обласного онкологічного диспансеру

Сьогодні ми відкрили після ремонту довгоочікувану сучасну поліклініку обласного онкологічного диспансеру. Ремонт проведено якісно, за європейськими стандартами. Комфортні умови вселяють надію на одужання. А це вже на 50% хороший результат для пацієнтів.Це лише перший крок щодо реконструкції обласного онкологічного лікарняного закладу на Сумщині. Адже реконструкція онкодиспансеру сьогодні дуже потрібна. Будемо шукати фінансування на обладнання для цієї поліклініки.

Опубликовано Роман Грищенко Вторник, 21 июля 2020 г.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: