На Сумщині відзначили День поля

22.07.2020

Науковці, представники аграрної галузі та посадовці області взяли участь у семінарі-практикумі з проведення контрольних обмолотів ранніх зернових культур урожаю 2020 року на дослідницьких ділянках демонстраційно-технологічного полігону Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України. Цей семінар на Сумщині є традиційним, його ще урочисто називають Днем поля.

«Сумщина займає лідируючі позиції з виробництва зернових та зернобобових культур та посідає серед інших регіонів України 5 місце з валового виробництва зернових, та з урожайності – 4 місце. Обласна влада і в подальшому сприятиме місцевим аграріям, аби утримувати такі позиції, тож сьогоднішній захід є першим організаційним кроком щодо створення платформи під урожай 2021 року», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Віталій Максименко, відкриваючи захід.

У рамках семінару-практикуму науковці поділилися із місцевими аграріями знаннями про специфічні культури, сорти та гібриди зернових, а також технології, які дали можливість за однакових погодних умов нашої агрокліматичної зони отримати вищі врожаї.

Потрібно зазначити, що завдяки аграріям та науковцям Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України та Сумського національного аграрного університету на Сумщині вирощують елітні сорти пшениці, про які мріють і хочуть у себе мати аграрії не лише нашої області, а й інших регіонів України.

Незважаючи на прогнозоване зниження рівня врожайності озимої пшениці, фермери нашої області все ж таки сподіваються, що цього року Сумщина залишиться лідером серед вітчизняних виробників зерна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: