У Сумах безхатько три тижні годував собаку, яка впала у 4-метрову яму

22.07.2020

Про цей випадок дізналися місцеві волонтери. Вони розшукували двох собак, які жили поблизу «Технології» і яких не було видно останні декілька днів.

У пошуках тварин дівчата обходили район Ковпака, поблизу гаражів, та територію так званого «польського містечка». Тут їм трапився безхатько. Він сказав, що розшукуваних песиків не бачив, натомість розповів, що посеред поля в каналізаційний люк, глибиною не менш як чотири метри, впала собака ще три тижні тому. Вона скавчала, а вилізти самотужки, звісно, не могла. Чоловік нічим не міг зарадити тварині, окрім того, як постійно її підгодовувати. Щодня за декілька кілометрів він ходив провідувати собаку і ділився з нею харчами, які міг знайти для себе і для нещасної хвостатої. Воду, найвірогідніше вона пила дощову після утворення калюж.

Дівчата, коли дізналися про цей випадок, одразу повідомили директора КП «Центр догляду за тваринами» СМР Володимира Катишева і на місце виїхала рятувальна група.

За словами Володимира Катишева, вони спустилися до ями і забрали собаку. «Її оглянули і відправили на перетримку до ветеринарного лікаря, – розповів керівник Центру догляду за тваринами. – Це дівчинка віком до 5 років. Ми вже намагалися її спіймати, аби стерилізувати, але нам це так і не вдалося. Тепер собака буде стерилізована, вакцинована від хвороб та сказу і відправлена на місце свого постійного перебування – в район вулиці Тополянської. Там нею опікуватимуться волонтери».

І Володимир Катишев, і волонтери подякували безхатьку, який ділився їжею з чотирилапою, за його людяність і чуйність, а яму позначили великими гілками, аби туди знову ніхто не впав.

everyday.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: