Сумську прокуратуру можуть закрити на карантин через хворого працівника

22.07.2020

Прокуратуру Сумської області можуть закрити на карантин, а співробітників відправити на самоізоляцію. Прокурор Жерновий повідомив, що у нього позитивний тест на коронавірус і він не може прибути до Києва на засідання кадрової комісії з атестації прокурорів, пише society.comments.ua.

Комісія, за даними видання, планувала поставити прокурору питання про його участь у спробі рейдерського захоплення підприємства, яке виготовляє «Семки» та інші українські снеки. Прокурор Жерновий погодив для направлення до суду суперечливе клопотання слідчого Сумського СБУ про арешт заводу, який у дійсності не мав ніякого відношення до справи, яка лежала без руху в Сумському СБУ.

Апеляційний суд Сумської області, за даними ЗМІ, скасував незаконну постанову, а Державне Бюро розслідувань проводить розслідування за підозрою у відношенні слідчого СБУ В. Прохненка і прокурора А. Жернового, а також інших поки невстановлених осіб у зловживанні владою та службовому підробленні.

Представники заводу направили до кадрової комісії прокуратури всі матеріали про спробу рейдерського захоплення і особисту участь прокурора А. Жернового в юридичних діях, спрямованих на арешт майна заводу і передачі його іншим власникам.

Комісія, пише видання, завершує свою роботу на цьому тижні й чекає А. Жернового з поясненнями, бажаючи йому якнайшвидшого одужання і негативних тестів на коронавірус. Інакше на карантин доведеться відправляти не тільки весь особовий склад Сумської прокуратури, а й кадрову комісію в Києві, з якою контактував прокурор.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: