Сумські лісгоспи сплатили у першому півріччі близько 250 млн. грн. податкових платежів

22.07.2020

Про це доповів у ході наради при голові Сумської облдержадміністрації начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець.

«З кожного кубометра заготовленої деревини сумські лісгоспи сплатили до бюджету податків і зборів в сумі 585 грн. У загальному це склало 46 відсотків від загального обсягу реалізованої продукції, тоді як за 6 місяців 2019 року ця частка становила 42 відсотки», — акцентував начальник управління.

Віктор Чигринець наголосив, що у поточному році лісогосподарським підприємствам управління доводиться працювати у доволі складних умовах, пов’язаних з введенням карантинних обмежень. Це негативно впливає на ринок реалізації лісопродукції. Ускладнює ситуацію з реалізацією і географічна віддаленість регіону від західних кордонів та морських портів, відсутність на території області потужних споживачів та підприємств по переробці деревини. Незважаючи на це, підприємства управління прикладають максимум зусиль для утримання власної економічної стабільності, повною мірою виконують соціальні гарантії перед працівниками та забезпечують вчасну сплату податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

«У І півріччі 2020 року підприємства отримали 492,9 млн. грн. доходу від реалізації продукції, що на 24,6 млн. грн. менше за відповідний період минулого року. Загальна с ума отриманого чистого доходу від реалізації продукції складає 95,2% до показника за відповідний період минулого року. Та бюджетам і державним цільовим фондам від підприємств управління надійшло 224,8 млн.грн., що на 6,3 млн.грн. більше, у порівнянні з відповідним періодом 2019 року. У тому числі, 69,7 млн.грн сплачено до місцевих бюджетів, ріст на 112% до минулорічного показника», — зазначив посадовець.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: