Працівники Гетьманського парку незаконно ловлять рибу сітками?

22.07.2020

Працівників Гетьманського парку піймали за незаконною ловлею риби на затоці річки Ворскли, неподалік с. Бакирівка Охтирського району.

Як розповів у Фейсбуці Павло Стрельніков, він став очевидцем того, як інспектор з охорони Охтирського ПНДВ Гетьманського НПП Солодков О. В. разом з іншим працівником парку знімали сітки з рибою, промиваючи їх у воді від водоростей. Рибу, яка заплуталась у ній, вони не випускали у воду, а кидали до човна. Про відповідне правопорушення Павло Стрельніков повідомив адміністрацію парку, яка, за його словами, не застосувала жодних дисциплінарних стягнень до цих працівників.

На депутатський запит депутата Чернеччинської сільської ради Пелих-Палієнка Л. О. щодо отримання пояснень та документів щодо цієї події, в. о. директора Парку Яковенко О.В. відмовив у наданні документів.

Охарактеризуйте дії службовців Гетьманського парку: знімають ВЛАСНІ сітки, чи так бережливо відносяться до майна браконьєрів (акуратно складаючи та промиваючи сітки), а рибу кидають у човен щоб вона подихала свіжим повітрям? Третього червня до мене звернувся житель с. Бакирівки з тим, що бачив як службовці Гетьманського національного природного парку розставляють заборонені снасті у вигляді сіток в селі Бакирівка навпроти церкви. Для перевірки цієї інформації я рано вранці 04.06.2020 р. поїхав на вказані вище місце, щоб дочекатись чи хтось припливе знімати сітки чи ні. Так, близько 5 год. 50 хв. на затоці річки Ворскли біля церкви в с. Бакирівка я почув, що під’їхала автівка. Це виявилось авто ВАЗ 2106 з причепом, на якому був закріплений службовий човен. Вказане авто з причепом належить інспектору з охорони Охтирського ПНДВ Гетьманського НПП Солодкову О.В. Він разом з іншим працівником Парку — природоохоронником Хоменко Д.А. розгрузили човен та попливли знімати сітки, що були встановлені 03.06.2020 року. Про те, що саме цими особами були встановлені сітки 03.06.2020 року свідчить те, що вказані службовці не шукали їх за допомогою спеціального інструменту, яке має назву «кішка». Хоменко Д.А. вказував куди пливти та де прив’язана сітка. Акуратно складав сітку, промивав її у воді від водоростей. Біля церкви мені не вдалося зняти відео доброї якості, оскільки заважали дерева. Через 10 хвилин службовці увімкнули двигун та стрімко попливли нижче за течією. Я сів на велосипед та поїхав до затоки «Таранове». Приїхавши туди, я побачив, як вказані вище службовці також знімають сітки. Солодков О.В. веслував, а Хоменко Д.А. знімав сітки. Він точно знав куди пливти та знав де прив’язана сітка. Акуратно складав сітку, промивав її у воді від водоростей. Рибу, яка заплатулась у сітці службовці не випускали у воду, а кидали до човна. Тут я зняв відео доброї якості та був помічений службовцями, які до мене припливли дізнатись, що я тут роблю. Я сказав, що знімаю їх неправомірні дії на камеру. Потім я подзвонив до адміністрації Парку розповісти про те, що бачив. Дисциплінарних стягнень до цих працівників не застосовувалось. Так в чиїх інтересах службовці так старанно працювали і чому тепер зі мною не хоче спілкуватись адміністрація парку? Можливо, риба ловилась для керівництва? На депутатський запит депутата Чернеччинської сільської ради Пелих-Палієнко Л.О. щодо отримання пояснень та документів щодо цієї події, виконуючий обов’язки директора Парку Яковенко О.В. – відмовив у наданні документів. Хто бажає подивитись відео кращої якості — ось посилання на Ютуб: https://youtu.be/V9hCfmVnULc

Опубликовано Павлом Стрельниковым Пятница, 17 июля 2020 г.

azimuth.sumy.ua.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: