Подробиці летального випадку від COVID-19 на Сумщині

22.07.2020

Як ми повідомляли, у Шостці 21 липня померла жінка похилого віку, у якіої був підтверджений COVID-19.

Заразилася жінка від свого 53-річного сина, який на початку цього місяця повернувся з Москви. У нього першого був виявлений коронавірус — пізно ввечері 16 липня про це у Фейсбуці повідомив мер Шостки Микола Нога. Відомо, що чоловік потрапив до інфекційного відділення ЦРЛ минулого понеділка. Напередодні — був госпіталізований у кардіологічне відділення з болями в серці. Пацієнта дообстежили: зробили рентген легенів та експрес-тест на COVID-19, який виявився позитивним. Отриманий з обласного лабораторного центру результат ПЛР-дослідження підтвердив, що у пацієнта коронавірус, передає shans.com.ua.

По хворому було встановлено 33 контактних осіб, у яких проведено забір матеріалу на ПЛР-тестування. Через певний час в інфекційне відділення Шосткинської ЦРЛ з клінічними проявами COVID-19 була госпіталізована мати пацієнта — у літньої жінки також виявили коронавірус. Вчора вона померла.

«На жаль, стався такий сумний випадок — син приїхав їз Росії, перебував удома на самоізоляції, але медикам про це не повідомив, — уточнив сьогодні на брифінгу заступник директора Сумського обласного лабораторного центру Михайло Мацюк. — Мати, коли він хворів удома, ходила його провідувати — вони живуть у різних місцях. Так літня жінка заразилася. Дуже шкода, але така безпечність коштувала смерті рідної людини. Звертаюся до всіх: бережіть себе і своїх близьких».

Нагадаємо, це — сьома смерть від коронавірусу на Сумщині з початку епідемії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: