На Сумщині підприємець завищив вартість робіт майже на півмільйона

23.07.2020

Прокуратурою Сумської області затверджено та 22 липня 2020 року направлено до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця за заволодіння майже 500 тис грн шляхом внесення недостовірних даних до офіційних документів (ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у серпні 2019 року між відділом освіти Миропільської сільської ради та фізичною особою-підприємцем укладено договір на реконструкцію будинку культури в с. Велика Рибиця Краснопільського району. Наприкінці 2019 року, достовірно знаючи, що роботи по договору не виконані в повному обсязі, підприємець вніс неправдиві дані до офіційних документів. Складені акти виконаних робіт без перевірки об’єкта також підписали замовник та інженер з технічного нагляду. Відтак на рахунок підприємця перераховано 987 тис. грн. Однак відповідно до висновку судово-будівельних експертиз завищення вартості робіт складає 450 тис. грн.

Отримані злочинним шляхом кошти підприємець використав у своїй господарській діяльності, тому відповідатиме ще й за легалізацію доходів (ч. 1 ст. 209 КК України).

На даний час інженера з технічного нагляду вже визнано винним, він сплатить штраф. Стосовно службової особи відділу освіти Миропільської сільської ради триває судовий розгляд.

Досудове слідство проведено слідчим управлінням ГУНП в Сумській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомила прокуратура Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: