Скільки податків сплачують із кубометра сумської деревини?

23.07.2020

За словами начальника Сумського облуправління лісового та мисливського господарства Віктора Чигринця, з кожного кубометра заготовленої деревини сумські лісгоспи сплатили до бюджету податків і зборів на суму 585 грн — це 46% від загального обсягу реалізованої продукції, тоді як за 6 місяців 2019 року ця частка становила 42%.

У поточному році лісогосподарським підприємствам управління доводиться працювати у досить складних умовах, пов’язаних із введенням карантину. Це негативно впливає на ринок реалізації лісопродукції. Ускладнює ситуацію з реалізацією і географічна віддаленість регіону від західних кордонів і морських портів, відсутність на території області потужних споживачів і підприємств із переробки деревини.

Незважаючи на це, підприємства управління докладають максимум зусиль для утримання власної економічної стабільності, у повній мірі виконують соціальні гарантії перед працівниками і забезпечують своєчасну сплату податків і зборів до бюджетів усіх рівнів. У першому півріччі 2020 підприємства отримали 492,9 млн грн доходу від реалізації продукції, що на 24,6 млн грн менше відповідного періоду минулого року.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: