Роман Грищенко: «Сумщина виконує завдання Президента щодо забезпечення оборонної міці держави»

23.07.2020

Про це повідомив голова Сумської облдержадміністрації, оглянувши казенне підприємство «Шосткинський казенний завод «Імпульс».

«Питання оборони нашої держави перебуває на особливому контролі у Президента України Володимира Зеленського. А оборона нашої держави неможлива без виготовлення зброї та її елементів. Цим і займається підприємство, де ми перебуваємо, – зазначив Роман Грищенко. Я дуже вражений оновленим цехом, де використовується сучасна техніка. Справді пришвидшилися всі процеси, збільшилася точність виробництва деталей. Якщо до цього на заводі проводилася збірка деталей, що завозилися з інших підприємств, то на сьогодні завод може виконувати увесь спектр робіт самостійно».

Крім того, за словами голови облдержадміністрації, завод є бюджетоутворюючим підприємством для Шостки та надає робочі місця для жителів міста.

Довідково:

«Шосткинський казенний завод «Імпульс» заснований у 1848 році.За свою історію підприємство не змінювало свою спеціалізацію. Завод входить до складу державного концерну «Укроборонпром» і має стратегічне значення для економічної та національної безпеки України.

Основна спеціалізація КП «ШКЗ «Імпульс» – виробництво засобів ініціювання вибуху, піротехнічних засобів і елементів боєприпасів, поставки засобів ініціювання вибуху підприємствам гірничо-рудної та вугільної промисловостей для ведення вибухових робіт з видобутку руди, вугілля, щебеню, а також будівництва мостів, метрополітенів і тунелів.

Це єдине в Україні і одне з небагатьох у світі підприємство, яке в замкнутому циклі виробляє засоби ініціювання вибуху для проведення промислових вибухових робіт. Серед товарів народного споживання завод виготовляє феєрверкові вироби, мисливські патрони та капсулі. Основні види продукції промислового значення сертифіковані на відповідність європейським стандартам.

У 2019 році КП «Шосткинський казенний завод «Імпульс» відкрив новий виробничий комплекс з металообробки та виготовлення комплектуючих деталей. Завдяки модернізації та оновленню потужностей завод «Імпульс» здатен повністю забезпечувати потреби Міністерства оборони України в засобах ініціювання спеціального призначення.

Підприємство залучене до процесу трансформації «Укроборонпрому» та увійде до структури майбутньої галузевої бізнес-одиниці, стратегія якої наразі активно розробляється.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: